foto duivenvoorde 1

Politieberichten regio Zuid-Holland

Dit is een overzicht van de recentste politieberichten die voor Zuid-Holland bekend zijn gemaakt, dus inclusief onze regio. U kunt op de afzonderlijke artikelen klikken om meer te lezen en/of in een andere weergave.

RSS feed nieuws voor de provincie Zuid-Holland
  1. In een woning aan de Kwekersweg in Sassenheim is donderdag 1 juni een 70-jarige man aangehouden door een arrestatieteam. Hij wordt ervan verdacht eerder op de dag een groepje minderjarigen te hebben bedreigd met een op een vuurwapen lijkend voorwerp.
  2. Met de voorgedragen benoeming per 15 juli van Karin Krukkert tot politiechef en de benoeming per 1 juni van Tolga Koklu tot plaatsvervangend politiechef is de eenheidsleiding van de Eenheid Den Haag deze zomer weer op volle sterkte.
  3. De politie hield donderdagochtend 1 juni een 28-jarige verdachte aan voor betrokkenheid bij een steekincident. Bij dit steekincident, dat plaats vond in een woning aan de Rozenburgstraat raakte een 23-jarige vrouw gewond. De 28-jarige verdachte, een vrouw uit Den Haag zit vast en wordt later gehoord.
  4. Donderdagochtend om 5.00 uur overvielen twee mannen met een hamer een hotel aan het Grotekerkplein in Rotterdam. De beveiliger van het hotel werd geslagen met de hamer. Ondanks zijn verwondingen rende hij achter de overvallers aan. In de Librijesteeg kon hij één van de verdachten pakken. De verdachte is aangehouden. De beveiliger is naar het ziekenhuis. Foto: nieuws op Beeld
  5. Agenten hebben dinsdag 30 mei om 16.15 uur drie mannen aangehouden na een steekincident aan de Koningin Emmakade. Bij het steekincident raakte een 28-jarige vrouw uit Den Haag gewond.
  6. Zowel in Team West als in Opsporing Verzocht vragen we aandacht voor het onderzoek rond de neergeschoten Katwijker die afgelopen zondag aan zijn verwondingen is overleden. Specifiek zijn we op zoek naar zijn bodywarmer en badslippers. Ook in Team West: een steekincident in Amsterdam waarbij de verdachte mogelijk uit de omgeving van Den Haag komt en een aanranding in de tramtunnel van station Moerwijk.
  7. Bij een theehuis op de Schiedamseweg in Rotterdam is in de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 mei een explosie geweest. Er zijn geen gewonden gevallen. Wel raakte de voordeur van het theehuis beschadigd door de ontploffing.
  8. De klachtenbehandeling door de politie is in een paar jaar fors verbeterd. Toch zijn er nog aandachtspunten, zoals klachten soms te formeel afhandelen, zegt Nationale ombudsman Reinier van Zutphen in gesprek met korpschef Henk van Essen. Een informele afhandeling verdient de voorkeur, zegt de korpschef, maar dat lukt niet altijd. ‘Soms zijn wij te formeel en tegelijkertijd zien wij dat klagers steeds vaker zelf direct de formele stap zetten.’
  9. Maandagochtend is er een minderjarige jongen uit Rotterdam aangehouden voor een bedreiging van een school via social media.
  10. Zondagmiddag stuurde de meldkamer agenten naar Berkel en Rodenrijs waar een grijze auto meerdere aanrijdingen had veroorzaakt en was doorgereden. Dit was het begin van de chaos die een 48-jarige man uit Schiedam heeft aangericht. Niet alleen auto’s zijn beschadigd, ook mensen raakten gewond en een slagboom werd vernield.

Kruimelpad