foto duivenvoorde 1

BPT in de praktijk

Ons team heeft als werkgebied Duivenvoorde; De Kastelenring met de "kastelen" Brederode, De Haar, Doornenburg, Teylingen, Valkhof, Wildenborch en het complex van de Stichting Duivenvoorde. De kortgezegd: het hele gebied omgeven door de Kastelenring en de Graaf Willen de Rijkelaan aangevuld met Stichting Duivenvoorde, alle te Leidschendam.

Gemiddeld 12 maal per maand gaan we op pad met ongeveer drie personen. De dagen van de week, de tijden en de te lopen route variëren uiteraard telkens, om vooral niet voorspelbaar te zijn. Uitgerust met jassen waarop duidelijk vermeld staat dat we het buurtpreventieteam zijn en met zaklampen èn BPT-telefoon gaan we op pad.  Daarnaast beschikken we over materiaal waarmee we buurtbewoners schriftelijk kunnen informeren als ons iets opvalt.

Zodra we op pad gaan nemen we contact op met de politie zodat zij weten dat we op pad zijn. Vervolgens lopen we enkele uren door de wijk. Indien we zaken opmerken dan wordt dat gemeld. Of aan de bewoner zelf, of achteraf aan de politie danwel de gemeente. Bij acute zaken informeren we uiteraard direct de politie.

Zodra de ronde er op zit, melden we ons weer af bij de politie.

Om de prevent met wat extra "bagage" op pad te kunnen sturen, worden in overleg met de gemeente jaarlijks één à twee cursusavonden gehouden waarbij de aandacht ligt op bijvoorbeeld de persoonlijke veiligheid, maar ook observeren en communiceren.

Kruimelpad