foto duivenvoorde 1

Auto-inbraken Leidschendam-Voorburg

Vandaag twee keer auto-inbraken op de sociale media...

Facebook

Op Facebook werd vandaag door de politie onderstaand bericht geplaatst:

 

LET OP: Autoinbrekers actief in de gemeente Leidschendam/Voorburg

In de maand mei van dit jaar zien wij een flinke toename van autoinbraken.

Voorburg
In Voorburg hebben er in de maand mei tot nu toe al 27 autoinbraken plaats gevonden. De meeste autoinbraken vonden plaats in de omgeving van de Koningin Wilhelminalaan.

Leidschendam
In Leidschendam hebben er in de maand mei tot nu toe 12 autoinbraken plaats gevonden. Opvallend is dat daar de meeste autoinbraken plaats vonden in de wijk Duivenvoorde.

In vele gevallen worden er voornamelijk airbags en ingebouwde navigatie systemen weggenomen. Hoewel het merk auto waarin wordt ingebroken verschilt, zien wij dat vooral de auto's van het merk Audi type A3 erg populair zijn bij de inbrekers.

Ziet u personen die zich verdacht gedragen? Twijfel niet en bel direct 112. Geef aan de meldkamer het signalement door en probeer de persoon in de gaten te houden. Schrijf indien van toepassing ook het kenteken op van het voertuig waar men mee is gekomen en de loop- en rijrichting. Hier kunt u ons erg mee helpen! ‪#‎samensterk‬

13254099 1007193025994852 2951289700631352158 n

Burgernet

Onderstaand bericht werd 25 mei aan de Burgernetdeelnemers gestuurd. En deze willen we graag met iedereen delen:

Beste Burgernet deelnemer,

Binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg doen wij, politie, gemeente en buurtpreventieteams er alles aan om het zo veilig mogelijk te maken voor onze inwoners. Helaas zien wij recentelijk een forse stijging van het aantal meldingen van diefstal vanuit/vanaf een voertuig. De afgelopen maand mei waren er 39 meldingen.

Bendes zijn doelgericht op zoek naar bepaalde onderdelen uit voertuigen. Wij zien dat de daders specifiek opzoek zijn naar ingebouwde navigatiesystemen en airbags. Graag vragen wij uw aandacht voor verdachte zaken/omstandigheden. Ziet u iemand rommelen bij een auto of signaleert u andere verdachte situaties? Aarzel dan niet en bel direct 112. Met uw hulp kunnen we deze vorm van criminaliteit proberen terug te dringen.

Wilt u informatie hoe u zelf kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt van diefstal vanaf/vanuit het voertuig, op de website http://stavc.nl/ staan preventietips die u kunt gebruiken om slachtofferschap te voorkomen.

Met vriendelijke groet,

Burgernet Leidschendam-Voorburg

Kruimelpad

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten